انواع دوربین مدار بسته بیسیم
دوربین های مداربسته بی سیم به صورت کلی به دو صورت بی سیم آنالوگ و بی سیم دیجیتال تقسیم می شوند. هر یک از این سیستم ها از تکنولوژی کاملا متفاوتی برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند.
دوربین بی سیم آنالوگ
دوربین بی سیم انالوگ از راه تبدیل سیگنالهای تصاویر به سیگنال های رادیویی امکان انتقال انها را فراهم می اورد. خروجی فرکانسی این دوربین ها با توجه به برد آنها متفاوت است اما امروز استفاده از آنها تا حد زیادی محدود شده است.دوربین های بی سیم آنالوگ در کنار سادگی و ارزان قیمت بودن اشکالات زیادی دارند که کاربرد انها را محدود می کند.در مرحله اول سیگنال این دوربین ها به شدت به شرایط محیطی و نویزهای الکترومغناطیسی حساس است. در واقع در صورتی که موانع موجود در راه زیاد باشند یا شرایط جوی مرطوبی در محل وجود داشته باشد سیگنال دوربین به شدت افت خواهد نمود.
در مرحله دوم برندهای معتبر دوربین های مداربسته امروزه کمتر تمایلی برای تولید این دسته از دوربین های نشان میدهند و متاسفانه تنها دوربین های بی سیم قابل دسترسی در بازار ایران دوربین های با برندهای ناشناخته است که معمولا عمر مفید بالایی نیز ندارند.
دوربین بی سیم دیجیتال (IP)
دوربین هایتحت شبکه بی سیم معمولا از تکنولوژی وای فای (Wifi) برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. این تکنولوژی امکان انتقال حجم بسیار بیشتری از اطلاعات با سرعتی به مراتب بالاتر را فراهم می اورد. فرسنده های دیجیتال حساسیت کمتری نسبت به نویز و شرایط محیطی دارند.البته معمولا دوربین هایی که خود دارای آنتن وای فای هستند از برد انتقال زیادی برخوردار نیستند و برای استفاده حرفه ای از دوربین های به صورت بی سیم باید از انتن های حرفه ای دیجیتال استفاده شود. کاربرد دوربین های بی سیم
کاربری دوربین های بی سیم خیلی محدود تر از دوربین های عادی مداربسته است. این موضوع یک دلیل منطقی دارد. این دوربین های به صورت کلی از ثبات زیاد مناسبی برخوردار نیستند. به ویژه در مورد دوربین های بی سیم آنالوگ این موضوع به مراتب قابل درک تر خواهد بود.
فرستنده های آنالوگ و دیجیتال دوربین مداربسته
برای ارسال اطلاعات به صورت آنالوگ یا دیجیتال میتوان از فرستنده های آنالوگ یا دیجیتال ارسال اطلاعات استفاده کرد. برای اطلاعات بیشتر در رابطه با این فرستنده می توانید مقالات فرستنده رادیویی آنالوگ دوربین مداربسته یا نانو استیشن را مطالعه کنید.
مزایا دوربین مداربسته بیسیم
اصلی ترین مزیت استفاده از دوربین مداربسته بیسیم، عدم نیاز به کابلکشی و حفظ زیبایی منزل یا محیط کار است. همچنین عدم نیاز به کابل کشی آسان تر شدن نصب دوربین نیز میشود و این راحتی در نصب بیشتر از همه در ساختمانهای چند طبقه نمود پیدا میکند. در صورتی که شما هر سال محل کار خود را تغییر میدهید نیز استفاده از دوربینهای بیسیم به دلیل عدم نیاز به کابل کشی منطقی تر بنظر میرسد و هزینه های شما را کاهش میدهد.
معایب دوربین مداربسته بیسیم
از معایب دوربین مداربسته بیسیم میتوان به ضریب اطمینان پایینتر آنها اشاره کرد. زیرا به دلیل اتصال آن ها به wifi امکان حک کردن آنها وجود دارد و در صورت استفاده باید نکات امنیتی را به خوبی رعایت کنید. قیمت استفاده از این دوربینها نیز به مراتب بیشتر بوده و با توجه به محدودیت آنتندهی آنها ممکن است به یک یا چند فرستنده مانند روتر نیاز داشته باشید. میزان آنتندهی این دوربینها به مکان مورد استفاده و موانع بین راه آنها بستگی دارد و جنس مصالح ساختمانی بکار رفته تاثیر اصلی را بر آنتن دهی دارند. در شرایط ایدهآل و عدم وجود هیچگونه مانع بین دوربین و دستگاه گیرنده، برد دوربینها به 150 متر نیز میرسد.
دوربین مدار بسته بیسیم حافظه دار
دوربین مدار بسته بیسیم حافظه دار نوعی از دوربین تحت شبکه بیسیم است که امکان اتصال کارت حافظه SD را دارند. برای داشتن این ویژگی باید عبارت SD Card Slot بر روی کارتن یا کاتالوگ دوربین نوشته شده باشد.
از مزایای حافظه دار بودن میتوان به امکان ضبط مستقل بدون نیاز اتصال به شبکه نام برد. توجه کنید که معمولا دوربینها حافظه بیشتر از 64 گیگابایت را ساپورت نمیکنند که نسبت به حجم فایل های تصویری زیاد نیست. بنابراین در صورت ضبط 24 ساعته نمیتوان انتظار بیشتر از یک هفته ضبط را از آنها داشت. از نظر امنیتی نیز باید توجه داشت که در صورت سرقت خود دوربین دیگر امکان دسترسی به تصاویر قبل از حادثه وجود ندارد. به همین دلیل از این دوربینها بیشتر در محیط های مراقبت شده یا خانه استفاده میشود.
دوربین مداربسته بیسیم چرخشی
این مدل دوربین مداربسته نوعی از دوربین مداربسته بیسیم حافظه دار است که امکان تغییر زاویه دید آن از طریق موبایل به صورت 360 درجه افقی و 150 درجه عمودی را دارد. امروزه استفاده از این دوربین ها به دلیل راحتی نصب و راهاندازی، قیمت پایین و عدم نیاز به دستگاه DVR در حال فراگیر شدن است. این دوربین ها را میتوان از کاملترین دوربینهای بیسیم قلمداد کرد. امکاناتی مانند ضبط صدا، پخش صدا، پشتیبانی از کارت حافظه و همینطور قابلیت دید در شب تا 20 متر، تشخیص حرکت و کنترل راحت با موبایل از ویژگیهایی است که در محبوبیت این دوربینها تاثیر بسزایی داشته است.
دوربین مداربسته بیسیم 360 درجه
در واقع دوربین های مداربسته بیسیم 360 درجه نیز دستهای از دوربینهای بیسیم است که قابلیت مشاهده تصویر را به صورت پاناروما و 360 درجه میدهند. به همین دلیل به این دوربینهای fisheye نیز میگویند. دوربین مداربسته پاناروما به شما این امکان را میدهد که از یک دوربین به جای چند دوربین استفاده کنید و در یک زمان تمام زوایا را مشاهدهکنید. این دوربینها به دو صورت دید از بالا (سقفی) و دید عمودی (دیواری) استفاده میشوند.شیوه کنترل تصویر دوربین fisheye مانند دوربینهای حافظهدار از طریق اپلیکیشن موبایل انجام میشود. همینطور میتوانید با نصب یک کارت حافظه بر روی دوربین باز قابلیت ضبط تصاویر استفادهکنید.
با مهندس ابزار بروز باشید!
دیدگاه خود را بنویسید