محاسبات آبگرم بهداشتی ( آبگرم مصرفی)

محاسبات آبگرم بهداشتی ( آبگرم مصرفی)
دمای آب گرم بهداشتی:
برای آب گرم بهداشتی، تنها در برخی از موارد، دمای بالاتر از ۱۶۰ درجه فارنهایت به کار می رود. جدول زیر، دمای آب گرم را برای بعضی از مصارف نشان می دهد. در محاسبات بار حرارتی آب گرم بهداشتی در ساختمانهای معمولی، اغلب دمای آب ورودی به آبگرمکن (آب شهر) برابر ۶۰ درجه فارنهایت و دمای آب گرم خروجی ۱۴۰ درجه در نظر گرفته می شود.
مقدار آب گرم بهداشتی و ظرفیت آبگرمکن:
تعیین میزان واقعی مصرف آب گرم بسیار دشوار است، زیرا بسته به عادات و فرهنگ مناطق مختلف متغیر است. بنابراین جداول خارجی را مبنای محاسبات خود قرار داده و مشاهدات شخصی نیز در این امر دخالت داده میشود. قبل از استفاده از این جداول، چند اصطلاح در مصرف آب تبیین می شود.
ضریب تقاضا:
ضریب حرارتی آبگرمکن :
این ضریب عبارتست از مقدار آبی که در یک ساعت توسط آبگرمکن گرم می شود، این عدد با حداقل مقدار واقعی مصرف آب گرم ساختمان در ساعت برابر خواهد بود.دو جدولی که در ادامه خواهد آمد، مقادیر حداکثر آب گرم بهداشتی را به ترتیب بر حسب نوع وسایل بهداشتی و میزان لازم برای هر نفر در ساعت، ارائه می دهد.
نکته قابل توجه این است که پس از مصرف ۰.۷ تا ۰.۷۵ آب گرم منبع، بقیه آب موجود در آن سرد می شود، به مثابه یک قاعده کلی، حجم منبع ذخیره آب گرم را باید بین ۲۵ تا ۳۰ درصد بیش از مقدار واقعی مصرف آب گرم ساختمان در نظر گرفت، که بستگی به یکنواخت یا غیر یکنواخت بودن مصرف در ساختمان نیز دارد.
حداکثر آب بهداشتی برای هر نفر بر حسب نوع ساختمان[GPH]
* مقادیر ارائه شده برای مدارب در صورتی نزدیک به واقعیت هستند که مصرف دوش را هم در نظر بگیریم، ولی چون اغلب مدارس ایران فاقد دوش برای دانش آموزان هستند بهتر است برای تعیین مقدار واقعی مصرف مدارس از این جدول استفاده شود.
میزان مصرف آب گرم بر حسب نوع ساختمان و نوع وسایل بهداشتی
ضریب حرارتی آبگرمکن :
حجم منبع آب گرم بهداشتی برای محاسبات سریع و سر انگشتی

محاسبه بار حرارتی آب گرم بهداشتی (Q3):
پس از تعیین مقدار واقعی آب گرم بهداشتی که برابر با حداقل ظرفیت حرارتی آبگرمکن است، بار حرارتی آب گرم بهداشتی با استفاده از فرمول زیر در ادامه تعیین می شود:
پایان/
درباره حمید طاهرآبادی
کارشناس مهندسی مکانیک گرایش سیالات هستم. متولد 1371 علاقه مند به دنیای وب و وردپرس
سایر نوشته های حمید طاهرآبادیعضویت در خبرنامه مکانیک ابزار
دیدگاهتان را بنویسید